העלאות המודעות של הסוקרים והתקשרות לגבי הגיוון בקרב המצביעים הערבים
במהלך הבחירות האחרונות לכנסת התקשורת וגם הסקרים התייחסו למפלגות הפוליטיות הערביות כמקשה אחת במקום להכיר בנקודת ההשקפה המגוונת של האוכלוסייה הערבית (שמהווה 20% מהאוכלוסייה בישראל ) .
טל שניידר משתתפת בקורס להכשרת סוכני שינוי לנשות תקשורת ישראליות ופלסטיניות שקיימו תוואסול וביה”ס לשלום ב2010-2012 פתחה פרויקט שמטרתו להעלות את המודעות של התקשורת להבדלים בין המפלגות הערביות וההשקפות המגוונות בצבור הערבי . טל שניידר שמה לב שבחדשות בעברית דווח על כל מפלגה ” יהודית ” בנפרד ועל הפלטפורמה שלה ולעומת זאת מפלגות ערביות דווחו בתקשורת כגוש אחד, כאשר רוב אמצעי התקשורת לא כינו מפלגות ערביות בשם שלהן. טל החליטה כתוצאה מההשתתפות בקורס לקדם את המודעות לנושא בתקשורת כחלק מהמאבק נגד הדרת האוכלוסייה הערבית מהדיווחים החדשותיים . במהלך הקמפיין לפני הבחירות של 2013 היא שמה לב לאפלה חמורה באשר לדווח על תוצאות סקרים בחדשות של רשתות ישראליות שונות .
רוב הרשתות לא כינו מפלגה ערבית בשמה ( חד”ש , בל”ד או רעם ת”על ) אלא תארו אותן בעמודה אחת נפרדת שקראו לה ” מפלגות ערביות ” .
טל שניידר החליטה לא לכלול בבלוג שלה סקרים שלא כללו שמות של מפלגות ערביות בדיווחים שלה על תוצאות סקרים .
החלטתה גרמה לדיון ברשתות החברתיות שהעלה את המודעות לשוני בין המפלגות הערביות והדבר בא לידי ביטוי בתקשורת הישראלית. בנוסף לפרויקט זה בפגישות של טל שניידר עם עמיתותיה נשות התקשרות הפלסטיניות היא הבינה את החשיבות בהשמעת קול ערבי במדיה הישראלית . טל קדמה העסקתו של עיתונאי ערבי , בעיתון ישראלי, עיתון מעריב .
הפרויקט של הכשרת סוכני שינוי ישראלים ופלסטינים לעתונאיות התאפשר בתמיכת הUSAID
והעם האמריקאי בשיתוף פעולה עם ביה”ס לשלום בנוה שלום/ וואחאת אל סלאם ותוואסול שברמאלה.