קידום התעסוקה של הערבים במוסדות ממשלתיים בישראל
כאשר אביב כנעני היה יועץ לשר לענייני מיעוטים בישראל פרופ’ אבישי ברוורמן הוא השתתף בקורס להכשרת סוכני שנוי לפוליטיקאים צעירים ישראלים ופלסטינים שמומן על ידי הUSAID. אביב היה מעוניין לקדם את שיעור התעסוקה של ערבים במשרות ממשלתיות. בעבר התקבלו בממשלה החלטות לקדם את שיעור התעסוקה של האוכלוסיה הערבית במשרות ממשלתיות והמטרה הייתה להגיע לעשרה אחוזים, אבל הממשלה אף פעם לא יישמה את זה. בניתוח של הסיבות שגרמו לכך אביב ראה שיש צורך לשווק את הרעיון במשרדי הממשלה.
אחרי חודשים של עבודה אינטנסיבית ותיאום עם כל גופי הממשלה הרלוונטיים, אביב כנעני קיים פגישה עם ועדת השרים לענייני ערבים והמינהל לשירות המדינה. ביחד הם הכינו הצעה לחוק חדש.
המטרה הייתה לשווק את הייצוג ההולם של ערבים במשרדי הממשלה בדרך יותר יעילה ואפקטיבית. האסטרטגיות שנבחרו לקידום העסקת ערבים במוסדות ממשלתיים היו:
- לשכנע את המינהל לשירות המדינה ומקבלי החלטות במשרדי ממשלה שונים שייצוג של ערבים במשרות ממשלתיות זה משהו חשוב ביותר, ושהם צרכים לפעול באופן אינטנסיבי יותר כדי להגיע למטרה שהממשלה קבעה.
- לשכנע את המעוט הערבי שמשרדי ממשלה הם באמת פתוחים להם וכדאי להם להגיש את בקשותיהם.
חשוב לציין כי רק 1% מהאנשים ששולחים בקשות עבודה למשרות ממשלתיות הם ערבים.
ההצעה התקבלה על ידי הממשלה ואביב היה מעורב בביצועה במהלך הקורס.
מאוחר יותר אביב כנעני הכין התנגדות לחוק שמפלגת ישראל ביתנו הציעה כדי לקדם את ההעסקה של בוגרי צה’’ל במשרות ממשלתיות. החלטות כאלו הן להפלות נגד העסקה של ערבים בתפקידי ממשלה מפני שרב האוכלוסיה הערבית לא משרתת בצבא. התוצאה של ההתנגדות היתה שהחוק לא עבר.